WhatsApp
Bizi Arayın
Nazolabial Dolgu
Nazolabial Dolgu

Nazolabial Çizgiler Nasıl Yok Edilir?

Nazolabial çizgiler; yanakla dudağı birbirinden ayıran burun kanadından dudak köşesine inen gülme çizgilerinin giderilmesinde hyalüronik asit bazlı dolgular kullanılır. Hyalüronik asit enjeksiyonları çok ince uçlu bir iğne veya kanül ile bu bölgedeki cildin içine uygulanarak azalmasını sağlar.

Nazolabial Dolgu Nedir?

Nazolabial dolgu, burun kanatlarından ağız kenarına inen çizgilerin giderilmesi için uygulanan bir dolgu işlemidir. Yaşlanma, genetik ve çevresel faktörlerden dolayı zamanla derinleşen bu çizgiler, yüz ifadesinde değişime yol açar; yüzde mutsuz ve üzgün bir ifade olabilir.

Nazolabial Dolgu Nasıl Uygulanır?

Burun ve dudak çevresi yüzün en hassas bölgeleridir bu sebeple mutlaka kremle veya iğne ile uyuşturma yapılmalıdır. Nazolabial çizgilerin derinliğine göre en az 1- 2 ml dolgu ihtiyacı olur. İşlem uyuşturma sonrası 15-20 dakika sürer. Birkaç günlük hafif şişlik ve kızarıklık olur ama sonuç hemen farkedilir. 10.günden sonra kontrolünüzde gerekiyorsa ek dolgu yapılır. Hyalüronik asit içerikli dolgular bu bölgede 12-15 ay süre kalıcıdır. Tamamen erimeden yenilenmesi dolgunun kalıcılığını artırır. Dolgu işlemleri kırışıklıkların derinleşmesini ve oluşumunu önlemede son derece etkilidir.

Nazolabial Dolgu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Nazolabial Dolgu Ne Kadar Kalıcıdır?

Nazolabial dolgu geçici  bir  işlemdir ve 12-15 ay bir süre için kalıcıdır. İlk uygulamadan 12-15 ay sonra, gülme çizgileri tekrar belirgin olmadan önce dolgu işlemi yenilenebilir.

Nazolabial Dolgu Kimlere Yapılır?

Genelde otuzlu yaşlarda tercih edilse de nazolabial çizgilerinden rahatsız olan her yaş grubuna yapılabilir. Eğer ağız çevresinde aşağı yöne doğru uzayan kişide mutsuz ve yorgun bir ifadeye sebep olan kırışıklıklar varsa yaşlanmaya bağlı kırışıklıklar oluşmuşsa bu işlem yapılabilir.

Nazolabial Bölgede Hangi Dolgular Kullanılır?

Seçilecek dolgunun çeşidi ve yöntem hastaya göre değişkenlik gösterir. Kırışıklıklar yüzeysel ve ince ise daha ince dolgular, derinlik daha ileri ise daha kalın dolgular tercih edilir bunlar tamamen hastaya göre belirlenir.