WhatsApp
Bizi Arayın
Kepçe Kulak Tedavisi
Kepçe Kulak Tedavisi

Kepçe Kulak Nasıl Tedavi Edilir?

Kepçe kulak, lokal anestezi dediğimiz bölgenin uyuşturulması yöntemiyle, kulak arkasından girilerek, ihtiyaç duyulan alanlara kalıcı dikişler atılarak tedavi edilir.

Kepçe Kulak Ameliyatı Ne Zaman Yapılabilir?

Kepçe kulak ameliyatı, 6 yaşından itibaren her yaşta yapılabilir. Çünkü bu yaşta çocukların kulak boyutu, erişkinlerin kulak boyutuna yakın bir büyüklüğe ulaşmış olur. Ayrıca okul döneminde akranları tarafından kulak şekli nedeniyle çocuklar rahatsız edilebileceğinden dolayı bu dönemde ameliyat ihtiyacı olabilir.

Kepçe Kulak Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kepçe kulak ameliyatı, lokal anestezi ile yapılır. Yani kulağının arkasından yapılan enjeksiyonlarla kulak hissiz hale getirilir. İhtiyaca göre düz bir kesi veya fazlalık oluşturabilecek varsa geri çıkarma kesesi ile kulak arkasından girilerek ameliyat yapılır. Hastanın kulağındaki deformitenin durumuna göre kulağın orta kısmı ve üst kısmına, ihtiyaç görülen dikişler yardımıyla düzeltme yapılır. Böylelikle kulak ile saçlı deri arasında ideal açı sağlanmış olur.
Eğer hasta, lokal anestezi yapılmasını istemiyor ise veya çocuk hastaysa genel anestezi altında ameliyat yapılabilir.

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrası Süreç Nasıl İşler?

Kepçe kulak ameliyatı lokal yapıldığında hasta ameliyat sonrası günlük hayatına dönebilir. Eğer genel anestezi altında yapıldıysa hasta aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. Hastanın ameliyat sonrası kulakları çarpma benzeri travmalardan korumak için tenisçi bandajı ya da bone benzeri kıyafeti ile uyumlu bir aksesuar ile desteklemesi gerekir. Bu süre en az iki hafta olmalıdır.

Kepçe Kulak Ameliyatsız Tedavi Edilebilir Mi?

Kepçe kulak problemi ameliyatsız tedavi edilemez. Ancak yenidoğan döneminde ilk bir ay içerisinde ameliyat yapılmaksızın sadece kulağın desteklenmesi ile bir miktar başarı sağlanabilir. Bu süreç sonrasında destekleme ile herhangi bir düzelme beklenmez.