Yaşa bağlı olarak, yerçekimi etkisi ile, genetik veya gelişimsel nedenlerle kaşlar aşağı doğru yer değiştirerek doğal olmayan yorgun bir görünüm oluşturabilir. Buna bağlı olarak kişilerde sürekli alın kaslarını kasarak kaşları yukarı doğru kaldırma ihtiyacı ortaya çıkarabilir, fiziksel ve psikolojik olarak bireyleri rahatsız edebilir.
Bu problemin üstesinden gelmek için cerrahi ve cerrahi dışı yöntemlerle kaş kaldırma yapılabilir.
Kaşın normal pozisyonundan daha aşağı doğru yer değiştirmesi ve kişide yorgun bir ifade oluşturmasına kaş düşüklüğü veya kaş düşmesi denir. Kaş düşmesi oluşması cilt elastikiyeti ile ilgili özel bir durum yoksa genelde orta yaş civarında başlar.
Kaş düşmesi bazen kişide olmasa da üst göz kapağı fazlalığı varmış gibi gösterebilir veya var olan göz kapağı fazlalığını olduğundan fazla gösterebilir. Kaş düşüklüğü ile üst göz kapağı fazlalığı olan hastalarda kaş düşüklüğü göz önüne alınmadan önce üst göz kapağı estetiği ameliyatı olanlarda kaşın doğal olmayan bir şekilde aşağı çekilmesi oluşabilir. Bu nedenle üst kapak ameliyatı ile birlikte veya öncesinde kaş kaldırma yapılmalıdır. Eğer botilinum toksini kullanılmış ise toksin kaşı olduğundan yukarda göstereceği için herhangi bir işlemden önce toksinin etkisinin geçmesi beklenmelidir.
Yaşa bağlı olarak kaşı kaldıran kas ve fasyaların esnemesi en sık kaş düşüklüğü nedenlerindendir. Yüz mimiklerinin aşırı kullanılması, güneşe hassasiyet nedeniye gözlerin çok fazla kısılması gibi nedenler de kaş düşüklüğüne katkıda bulunabilirler.
En basitten en komplekse doğru sayacak olursak, ilk olarak ameliyatsız kaş kaldırma teknikleri olarak toksin kullanılması ve ip askılardan bahsedilebilir.
Botilinum toksin uygulamaları ve ip askılar ameliyatsız kaş kaldırma tekniği olarak sayılabilir.
Endoskopik kaş kaldırmada temporal bölgeden yapılan kesiden girilerek kaş üst kısmında kemik periostu üzerinden yan kısmında faysa üzerinden serbestleme yapıldıktan sonra şakak fasyalarına asma yapılır. Arşırı cilt varsa çıkarılır.
Direk kaş kaldırma ameliyatında ise hemen kaş üstünden yapılan kesi ile fazla cilt çıkarılarak kaş kaldırma yapılır.
Üst kapak ameliyatı ile birlikte kaş kaldırma planlanıyor ise direk üst kapak kesisinden de kaş yukarı alınabilir.
Cerrahi dışı tekniklerin etki süresi daha kısa iken cerrahi tekniklerin etki süreleri oldukça uzundur. 10 yıl kadar etkilerinin normal şartlar altında sürmesi beklenir. Yerçekimi ve yaş ile birlikte aşağı doğru hareket bu süre sonunca doğal olarak gelişebilir.
Hem erkeklerde hem kadınlarda kaş germe veya kaş asma ameliyatı yapılabilir.