WhatsApp
Bizi Arayın
Dudak Dolgusu
Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu; dudak yapısını şekillendirmek veya dudaklara hacim kazandırmak için yapılan, dudakların iç kısmı ve çevresine dermal dolgu enjekte edilmesidir. Estetik bir müdahale olan bu işlemde kullanılan dolgu maddesi ise cilde hacim kazandırmasıyla bilinen hyalüronik asittir.

Dudak Dolgusu Neden Uygulanır?

Yaşlanmanın etkisiyle ciltteki kolajen, elastin doku ve hyalüronik asit miktarı azalmaya başlar. Bu eksikliği gidermek için uygulanan dudak dolgusu işlemi; hamileler, iltihabi deri sorunu olanlar ve uçuk problemi yaşayanlar için uygun değildir. Ancak bunun dışındaki herkese rahatlıkla uygulanabilir. Dudak dolgusu uygulamasının yapılma nedenlerinden bir diğeri ise yine yaşlanmanın etkisiyle ortaya çıkabilen dudak kenarı sarkması sorunlarını ortadan kaldırmaktır. Bunların haricinde, dudaklarını şekillendirmek veya dolgunlaştırmak isteyen, dudaklarında simetri problemi yaşayan herkese dudak dolgusu işlemi uygulanabilir.

Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Dudak dolgusu işlemine başlamadan önce, ilk olarak yüzün yapısına uygun dudak şekli belirlenir. Uygulama başlamadan en az yarım saat öncesinde işlemin acısız uygulanabilmesi için dudak bölgesine anestezik bir krem sürülür. Dolgu maddesini enjekte etme işlemi ise oldukça ince uçlu bir iğne ile yapılır. Kısa sürede biten bu uygulama, acısız ve kolay bir şekilde gerçekleşir.

Dudak dolgusu işlemi, her bireyde dudağın aynı bölümüne uygulanan bir işlem değildir. Dudağın alt veya üst kısmındaki kırmızı bölgeye veya kontur adına verilen alana uygulanan bir işlemdir. Farklı teknikler kullanılarak uygulanan bu işlemin ardından, kısa sürede dudakların hacmi artar ve dudaklarda belirginleşme sağlanır.

Dudak Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dudak Dolgusunun İçeriğinde Neler Var?

Dudak dolgusunun ana maddesi, vücudumuzda da bulunan hyalüronik asittir. Cildin yenilenmesi ve gençleşmesini sağlayan hyalüronik asit, oldukça hareketli bir bölge olan dudak için en uygun dolgu içeriğidir. Bu sebeple hyalüronik asit içeren bir dolgu tercih etmek, dudak sağlığınızı da korur.

Dudak Dolgusunun Acılı Bir İşlem Midir?

Dudaklar yapı olarak ağrı ve acıya  son derece duyarlıdır. Uygulama öncesi sürülen anestezik kremin etkisi ve dolgu içeriğinde bulunan lokal anestezik sayesinde son derece konforlu bir işlem olur. Yok denecek kadar az bir acı hissedilir ve işlem ortalama 15 dakika sürer.

Dudak Dolgusunun İçin Yaş Sınırı Var Mıdır?

Estetik tüm işlemlerde olduğu gibi bu işlem de 18 yaşını doldurduktan sonra yapılmalıdır.

Hamilelikte Dudak Dolgusu Yapılabilir Mi?

Hamilelik ve emzirme dönemleri bebeğiniz için çok önemlidir ve bu dönemlerde estetik işlemlerin hiçbirinin yapılması önerilmez. Emzirmenin 6.ayından sonrasında yani ek gıdaya geçildikten sonrasında yapılmasında bir sakınca yoktur.

Dudak Dolgusu Kaç Günde Oturur?

Dudak dolgusunun sonucu işlem yapıldığı anda hemen fark edilebilir.7-8 gün içerisinde tamamen oturur.

Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Dudak dolgusundan sonra oluşabilecek şişlik ve morluğu azaltmak için tedaviden hemen sonra başlayarak, her 2 saatte bir, 15 dakika süreyle, kumaş havluya sarılmış buz paketi ile dudağınıza soğuk uygulaması yapın. Buz uygulamasına ilk 24 saat boyunca devam edin. Tüm önlemlere rağmen dudağınızda oluşabilecek şişlik ve morluk 2 gün içinde ortadan kalkacaktır.
  • Dudak dolgusu sonrasındaki ilk 1-2 saat içinde dudaklar çok fazla büzülmemelidir.
  • İlk 24 saat içinde makyaj yapılmamalıdır.
  • İlk 3 gün boyunca, yumuşak diyet önerilir.
  • İlk 3 gün boyunca, dudaklarınızı sıcak veya soğuk bir maddeyle temas ettirmeyiniz.
  • İlk 3 gün boyunca, sıcak banyo ve duş yapmayınız, hamama, solaryuma girmeyiniz.
  • İlk 3 gün boyunca, ağır spor faaliyeti, yoğun güneş maruziyetinden kaçınınız.
  • İlk 3 gün boyunca, enfeksiyon bulaşma riski nedeniyle havuza girilmemelidir.
  • İlk 3 gün boyunca, enfeksiyondan korunmak amacıyla doktorunuzun önereceği antibiyotik içeren bir krem veya oral ilaç kullanabilirsiniz.
  • İlk 3 gün boyunca, alkol, sigara, aspirin, ağrı kesiciler (İbuprofen), kan sulandırıcı ilaçlar (Coumadin, warfarin), yeşil çay, sarımsak, balık yağı, vitamin C, vitamin E, niasin, gingko,ginseng, ekinezya ve yüksek oranda şeker, yüksek oranda sodyum, yüksek oranda kafein içeren gıdalar alınmamalıdır.
  • Dudakların kurumaması için 1 hafta süreyle dudak nemlendiricisi kullanılmalıdır.